Saturday, 28 December 2013

Vetëm Drita e Zotit mund të sjellë lumturinë e përjetshme

E Mërkurë, 18 Dhjetor 2013, ora 16:40

Bija Ime e dashur, fillimi është pa fund. Menjëherë sa jeta krijohet nga Ati Im dhe kur njeriu merr frymën e parë, ai do të egzistoj si trup dhe pastaj si shpirt përjetësisht.

Misteri më i madh i Jetës së Përjetshme është se ajo egziston, nëse e zgjedh apo jo njeriu. Njeriut i është dhënë Dhurata e vullnetit të lirë dhe deri në ditën e frymës së fundit në Tokë ai e ka një zgjidhje. Ai mund ta jetoj jetën e tij, sa më mirë të mundet dhe sipas Ligjeve të Zotit, dhe të fitoj shpëtimin, ose ta hedhi poshtë të Vërtetën e Egzistencës së Zotit dhe ta jetoj jetën e tij sipas dëshirave të tij. Kur ai kënaq joshjet, lakminë dhe dëshirat e tij në kundërshtim me Fjalën e Zotit, ai rrezikon shumë, gjë që do të ketë pasoja përjetësisht.

Ata që janë me fat të fitojnë shpëtimin më të lavdishëm do të jetojnë një Jetë të Përjetshme me kënaqësi në Mbretërinë e Zotit. Ai do të shijoj çdo formë të lavdisë i bashkuar me Vullnetin e Zotit dhe ai do të jetojnë një egzistencë të përkryer, që kurrë nuk do të marri fund. Ata që zgjedhin t’i kthejnë shpinën Zotit, madje dhe kur çdo përpjeke do të jetë bërë nga Unë për të shpëtuar shpirtrat e tyre të gjorë, edhe ata do të kenë një egzistencë të përjetshme. Për fat të keq, ata do të durojnë një agoni të tmerrshme në vetmi dhe në dëshpërim të tmerrshëm. Ai gjithashtu do të ngrihet, së bashku me të gjallë dhe të vdekur, por egzistenca e tij do të jetë e dhimbshme, pasi ai kurrë nuk do ta shikoj Dritën e Zotit. Vetëm Drita e Zotit mund të sjellë lumturi të përjetshme.

Kur ju merrni frymën e fundit në Tokë, kjo thjesht do të thotë se ju do të çoheni në fazën tjetër të udhëtimit tuaj në përjetësi. Ka vetëm një udhë për të marrë dhe ajo është ku ju vini tek Unë. Çdo udhë tjetër do t’ju çoj në një egzistencë të tmerrshme dhe prapë shumë shpirtra të mashtruar besojnë se ata e dinë të Vërtetën kur e refuzojnë egzistencën e përjetësisë.

Ju kurrë nuk duhet ta refuzoni të Vërtetën sepse vetëm e Vërteta mund t’ju sjellë shpëtimin e përjetëshëm.

Jezusi juaj

Mesazhi origjinal ne anglisht: