Kerko Mesazhet ketu

Monday, 14 May 2012

Lutja e Shën Mikaelit Krye-Engjëll

Lutja e Shën Mikaelit Krye-Engjëll  

O Shën Mikael Krye-engjëll,
Na mbro në betejë,
Bëhu mbrojtja jonë kundër ligësive dhe kurtheve të djallit.
Po të lutemi me përulësi që Hyji ta ushtrojë pushtetin e vet mbi të,
DheTi, o Princi i Ushtrive Qiellore,
Me Fuqinë Hyjnore të Hyjit hidhe në ferr Satanin,
Dhe të gjithë shpirtrat djallëzorë,
Që sillen nëpër botë duke kërkuar shkatërrimin e shpirtrave njerëzor.
Amen!